AMSTERDAM - Vandaag, 4 september, wordt de heer Roubroeks benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse evenementenbranche, die dankzij hem ook in het buitenland veel bewondering krijgt. De heer Roubroeks krijgt de onderscheiding uit handen van Frank Dales, burgemeester van de gemeente Velsen.


Twintig jaar geleden richtte de heer Roubroeks het evenementen- en productiebureau XSAGA op. Als programmeur en eindverantwoordelijke van grote evenementen van nationale en internationale allure organiseerde hij feestelijkheden als de heropening van het Rijksmuseum en het Nationale Huwelijksfeest van de koning en de koningin. Voor zijn producties ontving Roubroeks vele prijzen. Zo won hij zeven keer de Best Event Award World, bijvoorbeeld rondom de tien miljoenste bezoeker van het Rijksmuseum en de naamswijziging van de Amsterdam ArenA.

De heer Roubroeks staat bekend als het 'creatieve brein' van de Nederlandse evenementenbranche. In zijn werk slaat hij een brug tussen de culturele sector en het bedrijfsleven. Hij ontwikkelt evenementen van hoge kwaliteit die voor iedereen toegankelijk zijn en hij is een inspiratiebron voor collega's in de sector.

Roubroeks zet zich ook als vrijwilliger in. Zo is hij voorzitter van de Stichting Amsterdam Poëziefestival.

Vanwege zijn bijzondere persoonlijke verdiensten voor de Nederlandse evenementensector, die wereldwijd als toonaangevend wordt beschouwd, is de heer Roubroeks benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.