IJMUIDEN - Het zal je maar gebeuren: de burgemeester die bij je aanbelt om een reisdocument te overhandigen. Het overkwam de moeder van Benjamin Rafye uit Velsen-Noord. Burgemeester Frank Dales belde maandag aan met een paspoort voor baby Benjamin én een leuk geschenkje.

De mogelijkheid om je reisdocument te laten bezorgen, bijvoorbeeld bij je thuis of op je werk, bestaat in de gemeente Velsen sinds 1 januari. Benjamins moeder maakte hier als eerste inwoner gebruik van. Wie hiervoor kiest, hoeft alleen nog voor de aanvraag naar de balie van het gemeentehuis te komen. De gemeente geeft de bezorging in handen van een door het Ministerie gecertificeerd bedrijf. Zo wordt gegarandeerd dat de identiteit van de inwoner op juiste wijze wordt vastgesteld. De bezorgtijden van de reisdocumenten zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 22.00 uur en zaterdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Inwoners die van deze dienst gebruik maken, betalen een kostendekkend bezorgtarief van 15 euro bovenop de normale leges.

Burgemeester Dales nam voor deze gelegenheid de bezorgtaak over. De burgemeester: “Aan het begin van de bestuursperiode hebben de gemeenteraad en het college uitgesproken dat we onze dienstverlening willen verbeteren. Het bezorgen van reisdocumenten is hier een mooi voorbeeld van. Ik hoop dat Benjamin met dit paspoort vele mooie reizen mag maken!”