VELSEN - Gemeente Velsen hijst op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, de vlag tegen racisme en discriminatie. Daarnaast lanceren drie Bureaus Discriminatiezaken uit Noord-Holland de campagne #wijstaannaastje.

In 2021 steeg het aantal discriminatieklachten bij deze bureaus met 5% ten opzichte van 2020. Toch weten veel mensen nog niet dat ze terechtkunnen bij het Bureau Discriminatiezaken in de regio’s Kennemerland, Zaanstreek/Waterland en Noord-Holland Noord voor ondersteuning bij of vragen over discriminatie. Door de mensen achter de organisaties een gezicht te geven, willen de bureaus met de campagne de stap verkleinen om advies te vragen en ongelijke behandeling te melden.

#wijstaannaastje

Praten over discriminatie vraagt om een veilige omgeving. Want alleen als u u uitspreekt tegen discriminatie, kunnen we er iets tegen doen. Bij het Bureau Discriminatiezaken wordt u gezien, gehoord en begrepen. Met een toegewijd team staat het Bureau Discriminatiezaken naast u. Hier kunt u terecht voor steun en advies bij discriminatie en ongelijke behandeling. Samen komen we in actie. Dus voelt u zich gediscrimineerd, bent u getuige van een incident of heeft u een vraag? Neem contact op met het Bureau Discriminatiezaken via het contactformulier op www.wijstaannaastje.nl. Zij behandelen uw klacht altijd vertrouwelijk en indien gewenst anoniem.