VELSEN - Het is weer volop herfst in Velsen. Verdeeld over de woonkernen zijn er 17 bladkorven geplaatst om de bladeren in op te ruimen. De korven staan, op een enkele wijziging na, weer op dezelfde plekken als vorig jaar.


Hier kunt u uw bladeren kwijt

De bladeren vallen deze periode in korte tijd van de boom. Het is daarom niet mogelijk om overal tegelijk het blad direct op te ruimen. U kunt een handje helpen door bijvoorbeeld de stoep en goot voor uw huis bladvrij te maken. Heeft u geen bladkorf in de buurt? Het blad kan ook in de gft-bak of in de ondergrondse gft-containers.

U kunt de bladeren ook in de tuin laten liggen. De gevallen bladeren bieden in tuinen een laag van natuurlijke bescherming aan planten en een schuilplek aan egels, insecten en vogels.

HVC veegt straten en stoepen

Blad op de grond kan ook zorgen voor gevaarlijke of ongewenste situaties. Zo kunnen putten verstopt raken en kan het wegdek glad worden, zeker als het heeft geregend. Om de wegen schoon te houden veegt HVC daarom voor ons in de herfst extra de straten en stoepen.
Wilt u weten waar de bladkorven in uw buurt staan? Een overzicht van de locaties vindt u op onderhoud groen - blad ruimen.