IJMUIDEN/VELSEN - Veel mensen zijn 2023 begonnen met goede voornemens. Stoppen met roken staat in de top 3, maar is voor velen een uitdaging. Dit komt onder andere door de nicotine afhankelijkheid. Door hulp in te schakelen wordt de slagingskans vergroot. Een rookvrij leven is bevorderlijk voor zowel de gezondheid, als de portemonnee.

Kosteloze begeleiding

Rookstopcoaching is voor iedereen kosteloos te volgen. Het wordt vanuit de basisverzekering vergoed en er is geen eigen risico van toepassing. Eventuele rookstophulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld nicotinepleisters) worden eveneens vergoed.

Rookstopcoaching

In en om Velsen zijn diverse mogelijkheden voor zowel individuele als groepsbegeleiding.

Individuele begeleiding

  • Diverse huisartsenpraktijken in Velsen hebben een gespecialiseerde praktijkondersteuner die rookstopbegeleiding geeft. Informeer hierover bij de assistente van de eigen praktijk naar de mogelijkheden. Ook kunt u een afspraak maken met de huisarts om te overleggen welke stopmethode het beste bij u past.
  • Bel met Marjolein van Geissen van Medipro: 088 7867799 en/of kijk op Medipro.
  • Bel met de Rookstoppoli van Beverwijk: 0251 265247 en/of kijk op de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Groepsbegeleiding

Op dinsdag 7 februari 2023 is er om 13.00 uur een informatiebijeenkomst over de cursus Rookvrij! Ook jij? Kom naar Sluis 751, Lange Nieuwstraat 751, IJmuiden. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Cursus Rookvrij! Ook jij?

Als u wilt stoppen met roken is het prettig wanneer u er niet alleen voor staat. Deelname aan groepsbegeleiding verhoogt de kans van slagen om te stoppen en gestopt te blijven.

Maak het uzelf daarom makkelijker en meld u aan voor een cursus 'Rookvrij! Ook jij?'. De cursus start op zaterdag 4 maart in Sluis 751. Elke zaterdag in maart en april (m.u.v. 18 maart en 8 april) van 10.00 uur tot 11.30 uur wordt de groep begeleid naar een rookvrij leven. In een groep kunt u elkaar steunen en heeft u één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken! Wilt u hierover meer informatie? Kijk dan op Rookvrijookjij of bel 076 8895195 om in te schrijven.