VELSEN - De gemeente gaat tijdens NLdoet op zaterdag 16 maart van 9.30 – 12.30 uur samen met vrijwilligers op een aantal plekken in Velsen de duizendknoop uitsteken. Doet u mee?

Locaties
We gaan aan de slag op twee locaties. Het park aan de Willebrordstraat in IJmuiden en de locatie aan de Schenkeldijk/ Westlaan in Velserbroek. Wij nodigen u van harte uit om 9.30 uur aanwezig te zijn op één van de twee locaties.

Wat doet de Japanse Duizendknoop?
De Japanse duizendknoop is een ijzersterke uitheemse plant die in Nederland geen natuurlijke ‘vijanden’ kent en daardoor hard groeit (soms wel 10 centimeter per dag) en zich snel verspreidt. De plant is supersterk (bij vochtig weer, droogte, in de zon en in de schaduw) en kan daardoor bouwwerken kapot maken. De gemeente moet deze plant daarom bestrijden en gaat daarvoor op zoek naar methoden die voldoende werken en zo min mogelijk schadelijk zijn voor het milieu. Dat kan door de plant met een schop uit te steken en met zoveel mogelijk wortels uit de grond te trekken. Daar hebben we veel handen voor nodig. Hopelijk tot de 16e dus!