VELSEN - Op 4 mei herdenken we ieder jaar de oorlogsslachtoffers. Ook dit jaar wil de gemeente Velsen de herdenking niet voorbij laten gaan. Daarom is het programma voor 4 mei aangepast en zonder publiek.


Om deze herdenking te delen met alle inwoners van Velsen is geregeld dat er een live uitzending plaatsvindt vanaf 17.00 uur via RTV Seaport en Facebook. Hier kunt u de toespraak, een samenvatting van de kransleggingen en onthullingen van de plaquettes van Jan Bonenkamp en Freddie Oversteegen op verschillende begraafplaatsen volgen. De uitzending wordt herhaald tot 20.00 uur. Wij verzoeken u nadrukkelijk om de coronamaatregelen in acht te nemen en dus niet buiten te verzamelen om samen te herdenken.

Onthulling plaquettes Freddie Oversteegen en Jan Bonekamp
Speciaal voor 75 jaar vrijheid is er een plaquette ontworpen voor verzetsstrijders Freddie Oversteegen en Jan Bonekamp. Op begraafplaats De Biezen in Sanpoort-Noord zal de dochter van Mw. Freddie Oversteegen aanwezig zijn bij de onthulling van de plaquette door de burgemeester. Op de Westerbegraafplaats in IJmuiden zal Conny Braam de plaquette onthullen in aanwezigheid van wethouder Bram Diepstraten.

Vanwege de coronamaatregelen zullen de onthullingen zonder publiek plaatsvinden. Er worden bloemen gelegd en de onthullingen worden opgenomen.

Bevrijdingsdag
In verband met de coronamaatregelen zijn alle bijeenkomsten op 5 mei afgelast.