VELSEN-ZUID - In de Azerion Eredivisie Vrouwen heeft Telstar in eigen huis een fiks pak op de broek gekregen van Fortuna Sittard. De Limburgers scoorden liefst achtmaal in het 711-Stadion in Velsen Zuid met een absolute glansrol voor Tessa Wullaert. De Belgische spits nam namelijk zeven van de acht goals voor haar rekening.

De thuisploeg van trainer/coach Marelle Worm hield welgeteld een klein kwartier stand tegen Fortuna Sittard. Daarna raakten de Noord-Hollanders de grip op spits Tessa Wullaert volledig kwijt. De aanvalsters nam tussen de 14e en 36e minuut lieft vier goals voor haar rekening waarmee het duel al vrogtijdig beslist was. Nog voor de rust tekende Charlotte Hulst voor de 0-5.

Na de rust probeerde Telstar de schade zo beperkt mogelijk te houden om zo niet met de grootste nederlaag ooit de boeken in te gaan. In het seizoen 2018-2019 won Sc heerenveen namelijk met 12-0 van Achilles '29. Dit gebeurde Telstar niet, al zorgde Wullaert wel voor een record. Door nog eens driemaal te scoren bracht zij haar totaal van de avond op zeven en stata ze fier bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie.