Bewolkt15.6 ℃

Chipsoft B.V. in Amsterdam

Chipsoft B.V.


ChipSoft is de Nederlandse marktleider op het gebied van zorgautomatisering. ChipSoft is gevestigd in Amsterdam en met het door hen ontwikkelde Healtcare Information eXchange-systeem (HiX) biedt het MedTech-bedrijf een elektronisch patiënten dossier voor alle zorgmarkten. ChipSoft ondersteunt met HiX een breed scala aan zorgprofessionals, van grote academische ziekenhuizen tot GGZ-instellingen, revalidatiecentra, zelfstandige klinieken, verpleeghuizen, thuiszorginstanties en huisartsenpraktijken. Op dit moment is HiX het meest gebruikte systeem in de Nederlandse zorg.

De geschiedenis van ChipSoft gaat terug tot het jaar 1986. In dat jaar vraagt chirurg Gerrit Mulder zijn zoon Hans om mee te denken over een oplossing voor de grote hoeveelheid tijd die hij kwijt is aan de patiëntenadministratie. Tijd die hij liever aan patiënten zelf besteedt. Samen laten zij een programma ontwikkelen dat deze administratieve processen automatiseert. De start van ChipSoft is een feit en vanaf dan groeit het bedrijf snel. Nog geen tien jaar later werkt meer dan de helft van alle medisch specialisten in Nederland met de door ChipSoft ontwikkelde software: een volledig ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) waarmee zorgverleners van diverse afdelingen bevindingen en registraties kunnen uitwisselen. Het systeem breidt zich door de tijd heen sterk uit, met als resultaat de introductie van het volledig Windows-gebaseerde CS-EZIS in 2003.

In 2009 ziet de nieuwere versie CS-EZIS.Net het licht. Bij de ontwikkeling van dit systeem maakt ChipSoft gebruik van innovatieve Microsoft-technologie. Hierdoor is het mogelijk om snel en adequaat in te springen op veranderingen binnen de zorgsector. Zo krijgt elk specialisme zijn eigen elektronisch patiëntendossier (EPD) waarmee gegevens als medicatie en allergieën kunnen worden gedeeld. Ook wordt het mogelijk voor patiënten om afspraken te maken en verzetten, gegevens in te zien en vragenlijsten in te vullen. In 2013 krijgt CS-EZIS.Net, mede door de voortdurende oriëntatie op de Europese markt, de meer internationale naam HiX.

Met HiX biedt ChipSoft een oplossing voor elke zorgorganisatie. De druk op alle vormen van zorg neemt steeds verder toe, hierdoor zal ook effectieve digitale samenwerking tussen patiënt en (huis)arts belangrijker worden. Zorgprofessionals schrijven steeds vaker apps voor aan patiënten waarmee zij bijvoorbeeld thuismetingen kunnen doen en deze metingen kunnen registreren. Mede door de integratie van dit soort apps beschikken huisartsen met HiX over een modern huisartseninformatiesysteem (HIS), met een scala aan patiëntgerichte applicaties. Hierdoor vermindert de registratielast van (huis)artsen en versnellen de werkprocessen verder.

Om HiX continue te kunnen blijven innoveren en uitbouwen werkt ChipSoft intensief samen met een groot aantal zorgaanbieders en zorgprofessionals, en sluit het bedrijf aan bij landelijke initiatieven rondom thema’s als gegevensuitwisseling. Het beoogde doel is het ontwikkelen van één geïntegreerd systeem dat zorgverleners, nu en in de toekomst, naadloos ondersteunt bij het verlenen van de goede zorg, op het goede moment, aan elke patiënt.

Foto's van Chipsoft B.V.

Chipsoft B.V. image 1
Chipsoft B.V. image 2
Chipsoft B.V. image 3
Chipsoft B.V. image 4
Chipsoft B.V. image 5
Chipsoft B.V. image 6

Zoek een bedrijf in IJmuiden:

Adres
Orlyplein 10
1043 DP  Amsterdam
Telefoon
020 49 39 000
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Chipsoft B.V.. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map