IJMUIDEN - Je bent van plan om je bedrijf verder uit te breiden. Het is hierbij van belang dat je meer buitenshuis gaat werken en daarom overweeg je het huren van eigen kantoorruimte. Best wel spannend, want dit is een geheel nieuwe fase binnen jouw ondernemerschap. Daarnaast komt er ook best wel wat bij kijken. Want hoe kies je de juiste kantoorruimte? Dit is niet eenvoudig nu het aanbod steeds groter wordt. Waar moet je op letten? In dit artikel zetten we een aantal belangrijke tips op een rij.

De grootte van de kantoorruimte


Allereerst is het belangrijk om over de grootte van de kantoorruimte na te denken. Hoeveel oppervlakte moet deze minimaal zijn? Om de juiste grootte te bepalen, is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Ga je hier bijvoorbeeld in eerste instantie alleen werken of komen er al wat nieuwe medewerkers bij? Is het de bedoeling om hier slechts kort te verblijven of moet de kantoorruimte ook geschikt zijn voor verdere groei in de toekomst? Op basis van die informatie vind je eenvoudig een kantoorruimte in Amsterdam die aan deze wensen voldoet.

Huurperiode


Bij het ondertekenen van het contract wordt straks ook een huurperiode aangegaan. Het is goed om hier zorgvuldig over na te denken. Als je deze periode tussentijds onderbreekt, kan dit gelden als contractbreuk en dit kan extra kosten met zich meebrengen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Kies daarom voor een huurperiode die past bij jouw toekomstplannen.


Over het algemeen geldt dat je bij een middenstandsbedrijfsruimte wettelijk voor twee jaar kunt huren of een termijn van 5+5 kunt kiezen. Bij alle andere bedrijfsruimten is de huurperiode geheel zelf (in overleg met de verhuurder) te bepalen. Je wilt een kantoor huren in Haarlem, dus ga gewoon eens in gesprek met de verschillende verhuurders en weet wat jouw verwachtingen voor de toekomst zijn. Wees je ervan bewust dat het tussentijds opzeggen van een contract van een middenstandsbedrijfsruimte meestal lastiger is. Wanneer de toekomst dus onzeker is, is het beter om voor een ander soort kantoorruimte te kiezen.


De juiste locatie voor jouw kantoor


Bij het kiezen van kantoorruimte is de locatie natuurlijk minstens zo belangrijk. Het is goed om voor een locatie te kiezen die gunstig is ten opzichte van de eigen woonplaats en die van de medewerkers. Daarnaast moet deze goed bereikbaar zijn met de auto en het openbaar vervoer. Houd ook rekening met de doelgroep van het bedrijf. Waar in Nederland bevindt deze zich vooral? Hoe is de doelgroep vertegenwoordigd in de plaats waar jij jouw kantoor wil vestigen? En hoe zit het eigenlijk met de parkeerplaatsen voor de deur? Is er ook gedacht aan oplaadpunten voor elektrische voertuigen?


Kortom: er zijn heel veel factoren die een belangrijke rol spelen bij het kiezen van de juiste locatie. Maak daarom geen overhaaste beslissingen en bezoek meerdere locaties. Als je de juiste locatie hebt gevonden, dan voel je dit waarschijnlijk direct.