IJMUIDEN – Albert Heijn aan het Dudokplein in IJmuiden is na een ingrijpende verbouwing weer open. De opening werd gedaan supermarktmanager Lucas Schoonebeek en zijn team. “We geven de winkel weer terug aan de klanten!” aldus de supermarktmanager. De supermarkt heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten en het afrekenen gaat sneller met zelfscankassa’s.

“De eerste reacties zijn zeer positief. We krijgen veel complimenten en daar zijn we erg blij mee”, vertelt Lucas Schoonebeek. Hij is trots op de nieuwe winkel die echt een metamorfose heeft ondergaan. ”De winkel is wat groter geworden en door de slimme inrichting is het hele assortiment, maar met name vers, flink uitgebreid.” Ook de parkeergarage onder de winkel, waar klanten gratis kunnen parkeren, is helemaal opgeknapt en voorzien van LED-verlichting.

Dry misting
Bij binnenkomst van de vernieuwde winkel word je verrast met een wereld van verse groente en fruit. Opvallend is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Lucas Schoonebeek: “Soms heb je wat minder tijd of inspiratie om te koken. Bij ons is het gemakkelijker dan ooit om te kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten, maaltijdboxen en kant-en-klaarmaaltijden.” Ook kan de klant zelf verse sinaasappelsap tappen bij de citruspers en is er een ruime keuze aan snoepgroente.

Borrelplanken
Iets verderop vinden klanten heerlijk geurend vers brood zo uit de oven en lekkere taarten en taartjes, koek en bonbons. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Ook kunnen klanten vers in de winkel gegrilde lekkernijen warm mee naar huis nemen. Medewerkers staan klaar om te adviseren over de nieuwste smaken en om verrassende borrelplanken te laten proeven.

Zelfscankassa

Albert Heijn IJmuiden heeft voor het eerst zelfscankassa’s. Lucas Schoonebeek: “We bieden zo meer betaalgemak. Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten of je scant zelf de boodschappen bij de tien zelfscankassa. Afrekenen bij de gewone kassa blijft natuurlijk mogelijk.”

Innovatieve snufjes
“Naast dat we duurzamer zijn met LED-verlichting en de warmte-terugwininstallatie, waardoor we geen gas meer gebruiken, hebben we meer technische innovatieve snufjes.” zegt Lucas Schoonebeek. “Door de hele winkel hangen grote beeldschermen die inspiratie bieden met informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten. Ook hebben we elektronische schapkaartjes. Hiermee kunnen we sneller inspelen op veranderingen in het assortiment.”

Albert Heijn IJmuiden is vanaf nu elke dag een uur langer open. De openingstijden zijn van maandag tot en met zondag van 08:00 – 22:00 uur.