NEDERLAND - Na de storm Eunice van afgelopen vrijdag en een winderig weekend moet men de komende dagen ook nog rekening houden met een stevige wind en een gerede buienkans. Met name in de kustgebieden kan het er soms flink aan toe gaan. De verwachting is dat er richting het volgende weekend een rustiger weerbeeld aan komt zetten.


Maandag is het nog steeds onstuimig. Er staat nog steeds een krachtige zuidwestenwind waarbij het langs de kust tot windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur kan komen. Met een afwisseling van wolkenvelden en buien wordt het in de middag tussen de 7 en 9 graden. De buiigheid en de wind neemt in de namiddag en avond af.

In de nacht naar dinsdag wordt het maar 3,4 graden en de dag begint droog met af en toe wat zon. In de middag kan er een buiengebied overtrekken waarbij het soms flink kan regenen. Langs de kust waar het nog altijd flink waait wordt het zo'n 8 graden tot 11 graden in het zuidwesten van het land. In de avond zijn er opklaringen en wordt het weer droog.

Woensdag lijkt een compleet droge dag te worden met een temperatuur van rond de tien graden en zonnige perioden. De westenwind is met name langs de kust nog altijd stevig (windkracht 4 of 5)

Ook donderdag houdt de westenwind aan en zal het 's nachts rond de vijf graden worden tot overdag rond de tien graden. Er is een lokaal buitje mogelijk, maar het kan ook zomaar droog blijven.

Een zelfde weerbeeld zien we op vrijdag als is de buienkans (plaatselijk) dan iets groter. Wolken, buien en de zon wisselen elkaar af en het is wederom rond de tien graden. In de avond zijn er opklaringen.

Richting het weekend komt er eindelijk een rustiger weerbeeld. In de nacht naar zaterdag zijn er al opklaringen en gaat ook de wind liggen. De nachtelijke tempearturen gaan richting het vriespunt (2 graden) en overdag lijkt het mooi helder weer te worden met weinig wind en een graad of tien.