Het fotograferen met een smartphone is niet meer weg te denken. Het wordt door bijna iedereen gedaan, de resultaten zijn direct terug te zien en je kunt zelfs de gemaakte foto’s direct nabewerken op je smartphone. Dat is smartphone fotografie anno 2024.


Maar niet iedereen is altijd maar tevreden over de gemaakte foto’s. Want tja, er zitten toch best wel veel functies op zo’n telefoon waar niet iedereen raad mee weet. Als jij geen achtergrond als fotograaf hebt, dan moet je zelf maar zien uit te vinden hoe ze werken en wat die functies betekenen. Smartphone fotograaf Fred van Eck geeft al jaren cursussen en workshops in fotografie en uiteraard ook in het maken van foto’s met zo’n prachtig stukje techniek waar we allemaal niet meer zonder kunnen.

Een workshop in smartphone fotografie is de ideale oplossing voor iedereen die het met de beste fotoresultaten thuis wil komen en zijn of haar publiek wil verbazen met fotoskills. Want zeg nou eerlijk, het is toch leuk als mensen jouw gemaakte foto’s super vinden? Daar word je zelf toch ook blij van? Met een workshop leer je waar al die functies voor zijn, hoe je ze optimaal instelt (ja, dat is soms nog nodig) en vooral hoe je ze het beste kunt inzetten om het perfecte plaatje te krijgen.

Volg deze tips voor smartphone fotografie

Of het nu gaat om het fotograferen van snel bewegende onderwerpen, de beste belichtingstrucs of waar de pro-functie op jouw smartphone voor dient, Fred behandelt deze onderwerpen in zijn gratis blogs die je op zijn website Eckkies.nl kunt nalezen. Duidelijk, overzichtelijk en voor iedereen begrijpelijk uitgelegd.

Hij geeft zelfs tips over hoe jij deze zomer de beste foto’s kunt maken op vakantie, zodat je met de beste resultaten thuiskomt. Weet jij ook waarom je vooral niet moet zoomen met jouw smartphone? Omdat de gemaakte foto daar alleen maar minder van wordt. Hoe dat in elkaar steekt, kun je ook nalezen tussen de vele andere gratis tips. Sommige zaken moet je gewoon een keer gelezen of gezien hebben om te begrijpen. Dan zul je zien dat jouw fotoskills vanzelf naar een hoger niveau getild gaan worden.

Smartphone fotografie workshops

Ben je al enthousiast geworden? Of heb je nog een zetje nodig? Echt, iedereen kan foto’s maken met een smartphone, maar zijn het de kleine details die de foto net naar een hoger niveau tillen. Fred van Eck geeft zijn cursussen op verschillende plekken in Noord-Holland, maar op verzoek reist hij ook verder door het land of komt hij naar een door jou gewenste locatie.

Zijn workshops geeft hij bijvoorbeeld ook in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een prachtige locatie in Enkhuizen om volop te kunnen oefenen onder begeleiding van Fred. Bekijk de diverse ingeplande cursusdatums op https://eckkies.nl/smartphone-fotografie/ om te zien of er eentje bij jou in de buurt zit. De cursussen worden het gehele jaar door georganiseerd. Tot ziens op één van de cursussen op workshops!