VELSEN - Van 7 tot en met 15 maart 2020 vindt de Boekenweek plaats! In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal. Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Ook Bibliotheek Velsen doet mee.


Annie M.G. Schmidt, Dimitri Verhulst en Joris Luyendijk, maar ook Don Quichot en Tommy Wieringa’s Joe Speedboot. Dwarse schrijvers én hun creaties houden ons een spiegel voor en laten ons nadenken over wie wij zijn. Tijdens de Boekenweek eert Bibliotheek Velsen de rebellen en dwarsdenkers die ons helpen de steeds veranderende wereld om ons heen te begrijpen.

Boekpresentatie: Klaagvrije maandag
Sandra Brandt ‘pakt het leven’ en nodigt ons uit om dat ook te doen. Voluit!
7 maart in Bibliotheek IJmuiden van 11:00 tot 12:00, gratis toegang, inschrijven via de website.

Wil je zelf een verhaal op een andere manier beleven? En tegelijk genieten van een heerlijk diner? Schrijf je dan nu in voor het moorspeldiner aansluitend aan de Boekenweek.


Moordspeldiner
Kruip in de huid van één van de markante personages en probeer de dader te ontmaskeren! Geniet ondertussen van een heerlijk 3-gangen diner van restaurant Van der Meer. Met vakkundige spelbegeleiding. Voor het diner heb je de keuze uit vis, vlees of vega en drankjes zijn inclusief! 18 maart in Bibliotheek IJmuiden vanaf 18:30, kaarten €65,- incl. drankjes. Inschrijven via de website of bij de balie.

Meer in de Bibliotheek
De Bibliotheek Velsen biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Meer informatie is te vinden op de website www.bibliotheekvelsen.nl. Word je lid tijdens de Boekenweek dan ontvang je een leuke tas cadeau.