NOORD-HOLLAND - Haal je strandlaken, zwemkleding en zonnebrand maar uit de kast, want dit weekend wordt het warm! Zeker aanstaande maandag, wanneer het kwik liefst 25 graden gaat aantikken.

En dat is goed nieuws, want vanwege Pinksteren duurt het aankomende weekend voor velen een dagje langer. Extra lang genieten van het lekker weer dus!

Wel moeten we eerst nog even door de zure appel bijten, want vandaag en morgen is het met zo'n veertien graden behoorlijk frisjes. Vanmiddag breekt wel de zon door en is het zeker niet onaangenaam. Ook morgen breekt de zoon hoogstwaarschijnlijk pas in de middag door.

Pinksteren
Vanaf zondag wordt het beter. Op eerste pinksterdag schiet de temperatuur gelijk omhoog tot boven de twintig graden. Daarnaast blijft het volgens NH Nieuws-weerman Jan Visser droog.

De dag daarna, op pinkstermaandag, wordt nog beter. De temperatuur stijgt verder naar rond de 25 graden, wat van deze dag een échte zomerdag maakt. Niets voor niets wordt er dan ook flink gewaarschuwt voor grote drukte op de wegen naar het strand.

Hitte blijft
Ook na maandag blijft het warme weer voorlopig. Wel is er iets meer kans op regen. Volgens Visser is het lang geleden dat het tijdens Pinksteren zo warm was: voor het laatst was dat in 2012.