BEVERWIJK - Tijdens het Nationaal Theaterweekend zetten het Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Bibliotheek IJmond Noord vestiging Beverwijk de deuren open op zaterdag 26 januari. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er verschillende workshops, optredens, demonstraties, kijkjes achter de schermen en rondleidingen.

Workshops
Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk geeft een zangworkshop en een theaterworkshop en in de Kleine Zaal kun je een workshop Bungee-Fit of Aerial Hoop volgen door Body Skills Beverwijk. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website van het Kennemer Theater.

Optredens en demonstraties

In café d’entree zijn er optredens van tafelgoochelaar Peppino, koor Take It Easy en van Plusleerlingen Muziek van het Centrum voor de Kunsten. De Duinroos geeft een demonstratie waarbij diverse technieken binnen de bloemsierkunst te zien zijn en Body Skills geeft twee demonstraties Bungee-Fit, Aerial Hoop en Aerial Yoga in de Kleine Zaal.

Kijkjes achter de schermen en rondleidingen
Er worden drie theatrale kijkjes achter de schermen van het Kennemer Theater gegeven met op vier verschillende plekken twee scènes van een klein toneelstuk door stadstheater Centrum voor de Kunsten. De nieuwe kinderdirecteur Bastiaan Poortvliet geeft een kijkje achter de schermen van Bibliotheek IJmond Noord. Onder leiding van beeldend kunstenaar Tjarko van der Pol biedt de rondleiding van Kunst Expositie Kerkplein een verfrissend perspectief op de kunstwerken en de gedachtegang van de kunstenaar. Vanaf 13.00 uur openen de balkondeuren van het Kennemer Theater en kan er gekeken worden naar de opbouw van Guilty Pleasures in de Grote Zaal.
Extra op vrijdagavond 25 januari zijn er twee kijkjes achter de schermen van het Kennemer Theater door een technicus van het Kennemer Theater.
Belangstellenden voor een ‘kijkje’ of rondleiding kunnen zich inschrijven via de website van het Kennemer Theater.

Kinderboekenbios en knutselen
Op de jeugdafdeling van Bibliotheek IJmond Noord is er kinderboekenbios met de film van Peppa Pig voor kinderen vanaf 2 jaar. In de foyer van het Kennemer Theater kunnen kinderen theaterkijkers knutselen.

En verder is er een photobooth en wordt er promotie gemaakt voor ABC Cultuur, Kunst & Zorg, Hackathon, Kinderzwerfboek en Stichting Vier het leven.

Meer informatie, inschrijven en het volledige programma is te vinden op www.kennemertheater.nl/OpenHuis. De toegang is gratis.