IJMUIDEN - Woensdag 24 april heeft wethouder Bram Diepstraten bij de entrees van het gemeentehuis, Sporthal Oost en zwembad De Heerenduinen de vlag gehesen om aan te geven dat deze entrees, inclusief de ligweide van het zwembad, vanaf 1 mei rookvrij zijn.

Het zwembad, alle sporthallen en het gemeentehuis zijn binnen al rookvrij. Wel wordt er nu nog vaak vlak bij de entrees van deze gebouwen gerookt. Dit zorgt voor een ongewenst rookgordijn waar kinderen en volwassenen doorheen moeten voordat ze het pand in of uit kunnen. Daarom gaan we nu een stap verder. Alle entrees van het gemeentehuis, de sporthallen en het zwembad (inclusief de ligweide) zijn vanaf 1 mei rookvrij.

Zien roken, doet roken. Kinderen zien dat roken blijkbaar gewoon is. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Maar roken is niet gewoon. Daarom willen we dit zoveel mogelijk terugdringen. Kinderen hebben het recht op rookvrij en gezond op te groeien. Zo werken we toe naar een rookvrije generatie.