NOORD-HOLLAND - Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. MEE & de Wering zoekt kinderen en jongeren die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan, en die willen leren zelfstandig te reizen. Reizen kan met de fiets zijn, lopend of met het openbaar vervoer. De gemeenten maken MEE op weg mogelijk. MEE & de Wering voert het project uit.


Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan maatschappij
Veel leerlingen reizen al lange tijd met een taxi of busje naar school. Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, de school, de sportclub en het werk te kunnen gaan. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen.

Samen met een reismaatje maken we een plan hoe de deelnemer aan MEE op weg de reis veilig kan maken. In dit plan staat onder andere ook waar hij of zij op moet letten bij de route en op welke dagen geoefend wordt. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken.

Wil jij ook dit avontuur aangaan en zelfstandig leren reizen naar school of club? Meld je dan aan. Het project is actief in Den Helder, Schagen, Alkmaar, de BUCH-gemeenten en IJmond.

Ook MEE op weg?
Voor meer informatie of om je aan te melden als deelnemer kun je contact opnemen met Louise Zee, projectmedewerker bij MEE & de Wering, via 088 00 75 000 of per e-mail naar meeopweg@meewering.nl. Je kunt ook op de website kijken, www.meewering.nl/meeopweg.