IJMOND - ‘De kracht van de wind’ werd de mooie winnaar van de fel begeerde bokaal bij de filmclub. De 3 makers: Jacqueline Nieuwenhuijs, Ger Mijnen en Huib van Leeuwen hadden er een prachtige film van gemaakt. Hoe de windkracht in de molen via een krukas omgezet wordt in een zaagbeweging. Van de verzaagde bomen werden weer boten gemaakt. Uiteindelijk eindigde de film bij de moderne windmolen die elektrische energie opwekt.

De bekroonde film werd winnaar in een veld van 10 films. De producties mochten duurden niet langer dan 8 minuten duren. Deze keer was het erg spannend omdat de films elkaar niet veel ontliepen wat veel gespeculeer opleverde.

De geroutineerde jury van Filmclub Aalsmeer over ‘De Kracht van de wind’: ‘de kijker werd van alle informatie voorzien en de voice over was prima. De filmtechniek zat goed in elkaar. Goed werd in beeld gebracht hoe de houtzaagmolen werkte. Met foto’s van vroeger kreeg de kijker een goed beeld van de ontwikkeling. Maar er zaten 2 kleine stijlbreukfoutjes in. De ene was de uitleg over het VOC-schip en de andere breuk was het halen van een zak meel bij de meelmolen. Toch vond de jury het een prachtig verhaal dat recht doet aan de titel’. Nogmaals proficiat!