Als ondernemer zal het geen nieuws voor je heten: relatiegeschenken zijn van ongekend belang wanneer je je zakenrelaties en andere waardevolle connecties wilt behouden en uitbreiden. Een geschenk is daarbij veel meer dan slechts een materieel gebaar; het versterkt de band tussen twee partijen en zorgt er bovendien voor dat het merk van de gever aan zichtbaarheid wint. Enkele momenten lenen zich bij uitstek voor het geven van een bedrukt relatiegeschenk zoals aanstekers met logo.

Een geschenk na het behalen van succes

Heeft jouw onderneming een belangrijke mijlpaal bereikt? Of dit nu het winnen van een prijs of het behalen van een bepaalde omzet is, met een geschenk vier je dit op een leuke manier met je personeel en zakenpartners. Organiseer je in het kader van dit succes een feest of een evenement, dan is dat het moment om het geschenk uit te reiken. Vindt er geen viering plaats, dan kies je voor een ander moment naar keuze.

Een geschenk als bedankje

Soms doet een collega of partner dusdanig zijn best om extra inspanningen te leveren, dat dit op zijn minst een bedankje waard is. In plaats van middels een e-mail of een bos bloemen kun je dat ook een stuk persoonlijker aanpakken. Ga daarbij vooral na wat de ontvanger kenmerkt en welk cadeau bij zijn interesses past en in zijn behoeften voorziet.

Een geschenk bij het vieren van een jubileum

Bestaat jouw onderneming een bepaald aantal jaar? Bereik je een mijlpaal in een klantrelatie of andere zakelijke samenwerking? Een geschenk is een mooie, tastbare herinnering aan het punt dat de partijen samen hebben bereikt. Bovendien laat je met een relatiegeschenk van Lavista Relatiegeschenken niet alleen je tevredenheid over de samenwerking tot nu toe zien, maar laat je je intentie tot een verdere samenwerking in de toekomst ook tot uiting komen.

Een geschenk passend bij een bepaald seizoen

Of het nu in het kader van een bepaalde gelegenheid is, of je je zakenrelaties zomaar een geschenk tussendoor wilt geven, het is altijd een goed idee om deze bij het seizoen te laten aansluiten. Zo is in de wintermaanden de keramische mok, die koffie extra lang warm houdt, een leuk idee. In de zomermaanden kan een badhanddoek, waterfles of zonnebril juist een leuk presentje zijn. Door de afstemming op het seizoen geef je er extra blijk van dat je het geschenk met zorg hebt uitgezocht.

Het bedrukken van een relatiegeschenk

Een sterk relatiegeschenk is altijd voorzien van je bedrijfsnaam of -logo. Dit versterkt de band van de ontvanger met je onderneming en is tegelijkertijd een slimme manier om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Vrijwel elk artikel kan van jouw ontwerp worden voorzien. Zo kun je bijvoorbeeld bic aanstekers bedrukken, maar is het ook mogelijk om op kleding, tassen, sportartikelen en zelfs technologische handigheidjes als een powerbank je naam te laten zetten.