HAARLEM - De 38-jarige Sonja heeft maar één droom: een dag meekijken bij de politie. Dankzij de Politie Haarlem en Stichting de Baan is haar wens in vervulling gegaan. Sonja mocht woensdag even ervaren hoe het is om agent te zijn.

De stichting organiseert bijzondere activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals Sonja. Zij hebben een project opgezet, De Droomwolk, om de dromen waar te maken.

De dag startte in het bureau in Haarlem, schrijft de politie op Facebook. In uniform vertrok Sonja met de agenten naar een hondentraining in Velsen. Sonja, die zeer onder de indruk was, kreeg een demonstratie van de politiehonden.

Bijzondere dag
Terug op het bureau kregen Sonja een rondleiding door het complex, van de cellen tot aan de ME-bus. Ook ervoer ze even hoe het is om op een politiemotor te zitten. Nde geslaagde dag kreeg Sonja een tas gevuld met leuke souvenirs. "Wij willen Sonja en Stichting De Baan bedanken voor de kleur die zij aan deze bijzondere dag hebben gegeven", schrijft Politie Haarlem.