SANTPOORT-NOORD - Een 20-jarige man is gisterochtend aangehouden in Santpoort-Zuid op verdenking van de mishandeling van een 23-jarige man en een 18-jarige vrouw. Dit gebeurde tijdens de Santpoortse Feestweek.

Volgens een woordvoerder van de politie zou de IJmuidense verdachte rond 2.00 uur de man en de vrouw uit dezelfde stad hebben mishandeld en daarna de vrouw, toen ze op de grond lag, nog hebben geschopt. Agenten hebben hem daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de mishandeling. "We hebben al veel mensen gesproken, maar zijn op zoek naar nog meer getuigen van het incident", aldus de woordvoerder.

Aan het einde van beide feestavonden voerde de politie ook nog alcoholcontroles uit. Hierbij werden 19 mensen aangehouden, van wie er bij vier het rijbewijs werd afgepakt.

Tijdens de Santpoorste Feestweek gaat het vaker mis. Zo werd twee jaar geleden een 23-jarige Haarlemmer mishandeld en in 2015 ontstonden er rellen tussen een grote groep raddraaiers en de politie. Een drietal agenten werd daarbij mishandeld.