IJMUIDEN - In het onderzoek naar een explosie en een brandstichting in IJmuiden in de maand februari van dit jaar, heeft de recherche in Kennemerland op maandag 24 juni wederom een aanhouding verricht. Het gaat om een man uit Heemstede. Eerder, op dinsdag 4 juni werden al drie personen (twee mannen en één vrouw) uit IJmuiden aangehouden. Op donderdag 6 juni werd nog één man uit IJmuiden aangehouden. De teller staat op dit moment op vijf aanhoudingen in dit onderzoek.


In de nacht van 23 februari op 24 februari vond een explosie plaats bij een horecabedrijf aan de Kennemerlaan in IJmuiden. Een paar dagen later op 28 februari was er een brandstichting bij een woning aan de Noostraat in IJmuiden. Niemand raakte daarbij gewond. De vijf verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de twee incidenten.

Lees hier de eerdere berichtgeving.

Aanleiding


De districtsrecherche in Kennemerland doet intensief onderzoek naar de explosies in IJmuiden. “Het onderzoek richt zich op zowel de uitvoerders, medeplegers als opdrachtgevers. We houden er rekening mee dat de aanleiding van deze explosies ligt bij een conflict om de lokale drugsmarkt in IJmuiden. We gaan verder met het onderzoek en sluiten meer aanhoudingen niet uit’’, aldus de onderzoeksleider.

Melden helpt!


Heeft u informatie over dit onderzoek? En heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0800-6070 of via onderstaand tipformulier. Mocht u het eng of spannend vinden om informatie door te geven dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of van het Team Nationale Inlichtingen via 088-6617734. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen. Graag onder vermelding van zaaknummers:

2024040294

of

2024043742