VELSERBROEK - Op vrijdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van een inbraak in een woning aan de Zwanenbloembocht in Velserbroek. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer en een 29-jarige man met onbekend adres. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.

Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie melding van een getuige die vanuit zijn woning geluiden had gehoord vanuit een andere woning in de buurt. Ook zag hij licht in die woning, waarvan hij wist dat de bewoners op vakantie waren.

De gewaarschuwde politie zag bij aankomt een man uit een raam klimmen. Hoewel de man meteen wegrende, kon hij even verderop al worden aangehouden. Een tweede verdachte, die uit een steeg bij de woning kwam rennen, had meer gelukt. Ondanks de inzet van een politiehond, werd de man niet teruggevonden.
De aangehouden man bleek autosleutels bij zich te hebben. Toen de politie het knopje op de sleutel indrukte, ging de verlichting van een geparkeerd staande auto branden. In de auto bleek nog een man te zitten. Ook hij werd aangehouden.

Bij de eerste verdachte werden sieraden aangetroffen die vermoedelijk van deze inbraak afkomstig waren.
De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de ontsnapte verdachte.