VELSEN-NOORD - De politie IJmond is maandagavond intensief bezig geweest met een grote groep jeugd die massaal vuurwerk afstak in Velsen-Noord. De groep kwam samen na een oproep via diverse social media kanalen om om vijf uur vuurwerk af te steken. Momenteel is het weer rustig in Velsen-Noord.


Verschillende verspreiders van het bericht zijn vooraf door de politie benaderd en trokken het bericht in. Om 17.00 uur waren politiemensen aanwezig om de situatie in Velsen-Noord te observeren.

Ze werden door de groep, naar schatting 40 tot 50 jeugdigen, bekogeld met glaswerk en zeer zwaar vuurwerk. Nadat de politiemensen voor hun veiligheid terug moesten trekken is de mobiele eenheid ingezet, waarop de rust wederkeerde. Een 15-jarige inwoner van Velsen-Noord is aangehouden voor het bezit en afsteken van zwaar illegaal vuurwerk.

De burgemeester van Velsen gaf een noodbevel af waarin werd opgeroepen binnen te blijven als je zonder reden op straat moest.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de gebeurtenissen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie, mocht u weten wie betrokken is bij vernielingen bel dan 0900-8844. Mocht u over beelden beschikken, u kunt deze uploaden via deze link.