Velsen-Noord - Op donderdagavond moesten twee vrouwen een blaastest afleggen. Een van hen had met een auto op de Velser Traverse net een paal met een verkeerscamera omvergereden.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de Velser-Traverse. Ter plaatse bleek een auto vanaf de Velserweg linksaf de Velser-Traverse opgereden te zijn. De bestuurster was de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen de vangrail en de paal tot stilstand gekomen.

Omdat de dames ( een 32 Haarlemse en een 31-jarige IJmuidense) bij aankomst van de politie uit de auto waren gestapt, kon niet met zekerheid worden vastgesteld wie had gereden. Beide dames moesten daarom een ademanalyse afleggen. De Haarlemse blies 495 ug/l, de vrouw uit IJmuiden 775 ug/l. Dat is ruim twee maal en drieënhalf maal het wettelijk maximum van 220 ug/l. De IJmuidense moest bovendien haar rijbewijs inleveren.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en probeert antwoord te geven op de vraag wie er gereden heeft.

2017021061