Velsen - Een 30-jarige vrouw heeft maandagochtend rond 08.45 uur flinke angsten uitgestaan op de A9. Een andere automobilist heeft haar auto twee keer hard geramd tegen de achterkant en drie keer aangetikt.

De vrouw reed met ongeveer 100 kilometer per uur op de middelste rijstrook in zuidelijke richting. Achter haar zag de vrouw een zwartkleurige stationwagen rijden. Daarin zaten drie mannen van 20-30 jaar oud. De bestuurder had kort donker haar en droeg een zonnebril. Plotseling verhoogde deze man zijn snelheid en ramde het voertuig van het slachtoffer twee keer hard van achteren. Daarna werd haar auto nog drie keer aangetikt.

Daarna werd vrouw ingehaald en ging het voertuig hinderlijk voor haar rijden. Bij hectometerpaal 46,1 heeft het slachtoffer haar voertuig tot stilstand laten komen om van haar belagers af te komen. Daarna is de vrouw doorgereden naar de brug over het Zijkanaal C. en heeft de politie gebeld. Het voertuig met de drie mannen is doorgereden.

De politie zoekt getuigen van dit incident. Meerdere bestuurders moeten dit gezien hebben. Ook zijn wij op zoek naar dashcambeelden van dit tijdstip op de A9. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844. Beelden kunnen worden verstuurd via www.politie.nl/upload.

2022166884