SANTPOORT-NOORD - De politie heeft afgelopen nacht twee mannen opgepakt voor een zware mishandeling in een fietstunneltje na afloop van de Santpoortse feestweek. Het gaat om een 18-jarige man uit Velsen-Zuid en een 19-jarige man uit Spaarndam.

De twee mannen zouden een 21-jarige Haarlemmer zwaar hebben mishandeld in een fietstunneltje onder de Slaperdijk in Santpoort-Noord. Het slachtoffer moest met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht.

19 aanhoudingen
Volgens de politie kon de identiteit van de belagers 'snel' worden achterhaald. De man uit Spaarndam werd door de politie in zijn huis aangehouden. Niet veel later meldde de man uit Velsen-Zuid zich op het politiebureau.

De mishandeling vond plaats op nog geen driehonderd meter afstand van het feestterrein van de Santpoortse feestweek. Hier werden afgelopen weekend nog een man en een vrouw mishandeld door een 20-jarige man. Ook werden 19 mensen aangehouden voor het rijden onder invloed.

10.000 feestgangers
De Santpoortse feestweek is zaterdag van start gegaan en trok afgelopen weekend zo'n 10.000 mensen. Het dorpsfeest duurt nog tot en met zaterdag.