IJMUIDEN - Het slachtoffer van het schietincident van dinsdag 13 februari op de Kromme Mijdrechtstraat in IJmuiden is overleden aan zijn verwondingen. Het betreft een 26-jarige man uit gemeente Velsen. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.


Op dinsdagavond rond 18.40 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een schietincident op de Kromme Mijdrechtstraat in IJmuiden. Daarbij is één slachtoffer gewond geraakt en kort daarna aan zijn verwondingen overleden. Later op de avond heeft één verdachte, een 23-jarige man uit gemeente Velsen, zich gemeld bij een politiebureau in Amsterdam. Hij zit voorlopig vast en zal uitgebreid verhoord worden over zijn rol in het schietincident.

Team Grootschalige Opsporing (TGO)

Naar aanleiding van het schietincident startte, onder leiding van de officier van justitie, een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Meerdere verdachten sluiten we op dit moment niet uit.

Het onderzoeksteam kan de hulp van getuigen goed gebruiken. Heeft u iets gezien of gehoord met betrekking tot het schietincident en heeft de politie nog geen contact met u gehad? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via M.: 0800-7000. Ook camerabeelden uit de directe omgeving van de Kromme Mijdrechtstraat in IJmuiden kunnen van waarde zijn voor het onderzoek. Mogelijk bruikbare beelden kunnen worden geüpload via onderstaand tipformulier.