AKERSLOOT/VELSEN - Medewerkers van het team verkeer controleerden vrijdagmiddag een bestuurder van een personenauto op de Geesterweg in Akersloot. De man bleek geen rijbewijs te hebben, deze was bij een eerdere controle ingevorderd en door de rechter was hem de rijbevoegdheid ontzegd. De man bleek ook vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Na aanhouding is hem een bloedproef afgenomen. Niet alleen de man kon door de beugel, zijn auto had ook drie gladde banden.


De man kreeg een rijverbod uitgereikt voor de duur totdat redelijkerwijs de invloed van de drugs zou zijn uitgewerkt, en de man werd heengezonden. De man werd verder aangezegd dat er niet meer met de auto mocht worden gereden, alleen om de auto weer in goede staat te brengen.

Aan het begin van de avond rond 20.00 uur, werd echter de auto opnieuw rijdend aangetroffen met dezelfde verdachte achter het stuur op de Rijksweg A9 in Velsen. De man werd opnieuw aangehouden en onderging wederom de hele procedure, een nieuwe bloedproef en kreeg een dubbel proces-verbaal. Met de auto was het daarna wel gedaan, in overleg met de verdachte, een 41 jarige man uit Leimuiderbrug, is de auto direct aangeboden bij een autosloperij om deze uit het verkeer te houden.
De officier van justitie zal zich buigen over de afdoening van de misdrijven.