IJMUIDEN - De politie is op zoek naar getuigen van een poging brandstichting bij een woning aan de Kalverstraat in de nacht van zondag 30 mei op maandag 31 mei.

De bewoners van de Kalverstraat werden rond 00.20 uur opgeschrikt door een klap waarna voor een woning brand ontstond. Direct werden de hulpdiensten gebeld. Toen agenten arriveerden troffen zij bij de voorgevel van een woning een brandend voorwerp aan. Vermoedelijk is er een molotovcocktail tegen de voorgevel gegooid waarna de brand ontstond. De woning heeft geen brandschade opgelopen en niemand raakte gewond.

Een getuige heeft direct na de klap, twee personen vanaf de woning zien weglopen in de richting van de Strengholtstraat. Agenten hebben na een zoekslag de verdachten niet meer aangetroffen. De politie doet (sporen)onderzoek naar de poging brandstichting.

Signalement
De getuige kon de politie het volgende signalement van de twee verdachten geven:

Verdachte 1
- man- blanke huidskleur
- 30 á 35 jaar oud
- ongeveer 1.75 meter lang
- tenger/mager postuur
- droeg een zwartkleurige petje
- droeg een zwartkleurige jas
- droeg een donkerkleurige broek

Verdachte 2
- man
- blanke huidskleur
- 30 á 35 jaar oud
- ongeveer 1.80 meter lang
- stevig postuur
- zwartkleurige t-shirt
- licht kleurige korte broek

De recherche doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 00.20 uur in de omgeving van de Kalverstraat. Weet u wie er betrokken zijn bij dit deze poging brandstichting? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2021109977.