IJMUIDEN/HAARLEM - De politie heeft op 3 juli drie gerichte controles uitgevoerd op (snor)fietsen in IJmuiden en Haarlem, met speciale aandacht voor fatbikes.

Meerdere politiemotoren begeleidden (snor)fietsers vanuit verschillende gebieden naar de controlelocaties. Op deze punten stond zowel een rollerbank voor snorfietsen als voor fatbikes. “We gebruiken deze rollerbank voor fietsen nu ongeveer een maand en zien nu al goede resultaten. We krijgen veel positieve feedback van ondernemers en buurtbewoners van de controlelocaties,” vertelde een deelnemende agent. Dat werd ook duidelijk door de reacties van voorbijgangers, die blij waren met de actie. De politie deelde boetes uit en nam een aantal fatbikes in beslag, hoewel veel fatbikes wel aan de regels bleken te voldoen.

De controles vonden plaats op drukke centrale locaties: Marsmanplein in Haarlem-Noord, Plein 1945 in IJmuiden en Schalkwijk in Haarlem. Er zijn gedurende de dag 41 bekeuringen uitgeschreven, 2 fatbikes in beslag genomen en één persoon is voor onbekende redenen aangehouden.