VELSEN-ZUID - Een achtervolging vanuit Zandvoort eindigde in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.15 uur in Velsen-Zuid. Om de bestuurder aan te kunnen houden heeft de politie geschoten en is de verdachte uiteindelijk getaserd.


De politie zat achter de man aan vanuit Zandvoort. Op de Rijksweg in Velsen-Zuid stond een politiewagen klaar om hem tot stoppen te dwingen. De man besloot echter niet te stoppen en heeft de achterkant van de politiewagen geraakt waarna hij vol tegen de wagen van een toevallige passant reed.

De bestuurder is vervolgens uit het gecrashte voertuig gevlucht. De man kon uiteindelijk in de tuin van een woning verderop worden aangehouden. Hierbij is wel door de politie geschoten en de man is uiteindelijk met de hulp van een taser onder controle gekregen. Hij is geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

De toevallige passant die door de vluchtende wagen is geraakt is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De politie gaat uitvoerig onderzoek doen en stelt alle sporen veilig.

Waarom de politie precies achter de man aan zat is nog onduidelijk. Hij zou wel naar drank hebben geroken.