VELSEN-NOORD - De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag groots uitgerukt na een melding van een woningoverval in Velsen-Noord. Even voor 02.00 uur kwam de melding binnen van de overval aan de Ladderbeekstraat waarna meerdere politie-eenheden in kogelwerende vesten in actie kwamen.


Al snel bleek dat er brand in een van de woningen te woeden waarna de brandweer even na 03.00 uur (bij het overgaan naar de zomertijd) werden opgeroepen. Meerdere bewoners moesten tijdelijk hun woning uit terwijl de brandweer het vuur bestreed.

Al vrij snel werd duidelijk dat er geen sprake van een overval was maar dat vermoedelijk de brandstichter is overlopen. De politie is een zoekactie gestart waarbij ondermeer burgernet is ingezet. Via burgernet vroeg men uit te kijken naar een man met blond haar en een fors postuur. In de omgeving is ook nog naar de man gezocht. Voor zover bekend is deze nog niet aangetroffen.

De politie gaat onderzoek doen naar de exacte toedracht. De bewoner van de woning die in de brand stond was bij het uitbreken van de brand niet aanwezig.