AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van drie jaar geëist tegen een 31-jarige zwemleraar uit Soest. De rechtbank Noord-Holland achtte in 2015 bewezen dat de man bij vijftien kinderen ontucht pleegde, terwijl hij les gaf op een zwemschool in Velsen-Zuid.

Van de drie jaar gevangenisstraf is een jaar voorwaardelijk. Ook wil de advocaat-generaal dat de man een beroepsverbod krijgt en een proeftijd van tien jaar. De zwemleraar heeft volgens het OM tijdens zwemlessen de geslachtsdelen van jonge kinderen betast. De verdachte ging na zijn rechtszaak in 2015 in hoger beroep en ontkent alle beschuldigingen.

Een verzoek van de verdediging om kinderen die het slachtoffer waren opnieuw te laten ondervragen, werd afgewezen door het hof. Het opnieuw horen van de slachtoffers zou namelijk schade kunnen veroorzaken bij de jonge kinderen. De zaak zou al een grote impact hebben gehad op de slachtoffers en hun familie."Kinderen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik worden vaak angstig en onzeker. Ouders kampen veelal met schuldgevoelens, omdat zij hun kind niet hebben kunnen beschermen. Daarnaast wordt het stafproces zelf als zwaar ervaren", meldt de advocaat-generaal. Het hof doet op 25 juli uitspraak.