IJMUIDEN - Zondagochtend 10 juli is een kind gewond geraakt bij een bijtincident met een loslopende hond op het strand van IJmuiden. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die meer informatie over het incident kunnen geven.

Een 7-jarig jongetje uit Oostenrijk was met zijn familie op vakantie in IJmuiden en speelde zondag rond 11:30 uur in zee ter hoogte van de Badweg. Plotseling werd hij door een grote loslopende zwart/bruine hond aangevallen, vermoedelijk ging het om een Rottweiler. De baas van de hond was er snel bij en probeerde de hond los te krijgen. Toen dit uiteindelijk gelukt was, liep de eigenaar met de hond weg. Het jongetje had een aantal stevige bijtwonden en is door zijn familie naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Eigenaar en getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar het bijtincident en komt graag in contact met de eigenaar van de hond. Het gaat om een man met een lichte huidskleur rond de 50 jaar oud en ongeveer 1,75 m. lang. Hij had grijs haar en bruine ogen. Hij droeg een zwarte jas met een capuchon, een zwarte spijkerbroek, een pet en witte sneakers.

Ook is de politie op zoek naar andere getuigen. Was u afgelopen zondag rond 11:30 – 12:00 uur op het IJmuidense strand en heeft u het bijtincident gezien? Dan vragen we u contact op te nemen met de politie via 0900-8844, onder vermelding van onderstaand nummer. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000. Ook kunt u uw tips toesturen via het tipformulier.

2022138893