IJMUIDEN - In het onderzoek naar de handel in verdovende middelen in IJmuiden heeft de recherche onlangs een 5e verdachte aangehouden: een IJmuidenaar in de leeftijd van 29 jaar. Na de vier eerdere aanhoudingen in dit onderzoek, werden meerdere locaties doorzocht en werd het nodige bewijsmateriaal door de politie in beslag genomen.

Doorzoekingen in meerdere woningen in IJmuiden
Op meerdere locaties in IJmuiden zijn in dit onderzoek doorzoekingen gedaan. Dit gebeurde onder andere in de woningen van de aangehouden verdachten. Hierbij werden veel spullen in beslag genomen, waaronder:
- grote hoeveelheden (gripzakjes, wikkels) verdovende middelen, zoals cocaïne en heroïne
- digitale gegevensdragers zoals vele telefoons, smartphones, laptops, computers
- vele geldbedragen
- dealerbenodigdheden
- 2 auto’s werden in beslag genomen. Het onderzoekstream heeft het sterke aanwijzingen dat deze voertuigen door de verdachten werden gebruikt t.b.v. de drugshandel.

SMS-bericht naar afnemers van hard drugs: wees zuinig op uw gezondheid!
Na de aanhoudingen van de verdachten heeft de recherche via de inbeslaggenomen ‘dealertelefoons’ het volgende sms-bericht verzonden aan alle contacten die in de telefoon stonden:
Vanmorgen is de smartphone met dit telefoonnummer door de politie inbeslaggenomen en zijn aanhoudingen verricht i.v.m. een onderzoek naar drugshandel. Uw telefoonnummer komt voor in dit opsporingsonderzoek. Het kopen van drugs is strafbaar. Wees zuinig op uw gezondheid. Stop met drugs. Als u hulp wenst met stoppen kunt u contact opnemen met de verslavingszorg in uw regio. Met vriendelijke groet, Politie Noord-Holland”.

Alle verdachten zitten nog vast
Met de aanhoudingen van deze vijf verdachten meent de politie een aantal grote drugsdealers in IJmuiden binnen te hebben. Alle vijf verdachten zijn direct na hun aanhouding ingesloten en in beperking gegaan. De rechtbank heeft beslist dat alle vijf verdachten voorlopig vast blijven zitten.

De recherche zet het onderzoek voort.

Eerder werd onderstaand persbericht gepubliceerd:

https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/30/04-vier-verdachten-aangehouden-in-drugsonderzoek.html