IJMUIDEN - Eén of twee personen hebben vrijdagavond rond 22.50 uur geprobeerd binnen te dringen in een woning aan de Zeeweg in IJmuiden. De dader(s) probeerden de woning, ter hoogte van de ‘Historische Boerderij Slingermuur’, binnen te komen.

Daarbij werden de dader(s) gestoord door de bewoners. Bij de poging is een ruit van de voordeur vernield. Daarna gingen de één of twee daders ervandoor in de richting van de Heerenduinweg.

Eerder op de dag was er ook al iets voorgevallen rond de woning. Tussen 15.30 en 16.30 stonden er twee mannen voor de deur. Eén van de mannen belde aan met een vaag verhaal. Eén van de mannen was in het bezit van een fiets en beide gingen er lopend vandoor.

De politie zoekt getuigen van beide incidenten. Misschien is mensen het tweetal in de middag en/of de verdacht(en) in avond opgevallen omdat zij daar rondhingen. Het kan ook dat het tweetal van de middag niets met het incident van de avond te maken heeft. Ook deze mannen zich uiteraard melden. Al is het om uit te sluiten dat zij er niks mee te maken hebben.

Mensen met informatie, getuigen of de betrokken personen kunnen bellen met 0900-8844.