IJMUIDEN - De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging bij een verkeersruzie op de omgeving van de Halkade in IJmuiden. De politie is bereikbaar op tel.nr.0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Op woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur meldde zich een 52-jarige man uit IJmuiden. Hij vertelde kort daarvoor op zijn snorfiets vanaf het benzinestation de rotonde in de Dokweg te zijn opgereden met de bedoeling deze over te steken in de richting van de Halkade. Vanaf de Dokweg (uit de richting van de Geul) kwam naar zijn zeggen een personenauto die vlak voor hem de rotonde op reed. Hierdoor moest de snorfietser hard remmen.

Klant viswinkel mogelijk getuige

De personenauto reed de Halkade op, waar hij bij een snackbar stopte. Door het geopende portierraam ontstond een woorden wisseling. Vervolgens reed de man op de snorfiets verder en komt ter hoogte van visspecialist ‘De Dolfijn’ aan de Halkade de personenauto weer tegen. Dit eindigde er volgens het slachtoffer mee dat de automobilist hem bedreigde met een vuurwapen. Vervolgens reed de bestuurder weg.

Na een kort onderzoek kon de bestuurder van de auto worden achterhaald. Het ging om een 19-jarige man uit IJmuiden. Een wapen werd echter niet aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident, met name een klant die juist de viswinkel uit was komen lopen en de bedreiging zou hebben moeten zien.