IJMUIDEN - Op dinsdag 19 april heeft de politie een 29-jarige man uit IJmuiden aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen en het zonder vergunning aanbieden van betaaldiensten. De woning van de verdachte en vijf panden in Heemskerk en Amsterdam zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op duizenden euro’s aan contant geld en op fysieke en digitale administratie.


De man wordt ervan verdacht dat hij zich heeft bezig gehouden met transacties van grote contante geldbedragen in binnen- en buitenland. Vermoedelijk hadden de gelden, met een totale waarde van miljoenen euro’s, een criminele herkomst.

Geldstromen afbreken
Criminele netwerken kunnen alleen actief blijven als zij (internationale) geldstromen opzetten die ondergronds of op een verhulde manier plaatsvinden. Daarom is het onderzoeken en het afbreken van die geldstromen een belangrijk onderdeel van de bestrijding van zware en georganiseerde criminaliteit.

Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900-8844. Meld je liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800-7000.