IJMUIDEN - De politie heeft op woensdag 27 december, omstreeks 22.25 uur, een melding gekregen dat er schoten waren gehoord in de Warmenhovenstraat in IJmuiden. Aldaar aangekomen heeft de politie meerdere mensen gecontroleerd maar geen waarneming gedaan van schieten, en aangenomen dat het om afgestoken vuurwerk ging. Later in de nacht meldde een bewoonster dat zij kogelgaten had aangetroffen in haar woning. Meerdere kogelgaten bleken in de voordeur en keukenramen ontstaan. Er is niemand gewond geraakt.


De bewoonster heeft aangifte gedaan van vernieling, en haar is slachtofferhulp toegezegd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Ook zijn sporen door de forensische recherche veiliggesteld.

GETUIGENOPROEP

Verder is de politie op zoek naar getuigen van het voorval, en roept hen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij het schieten betrokken zijn dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2023276015.