IJMUIDEN - Het lichaam dat gisteravond werd gevonden in het water bij de Noordersluisweg in IJmuiden, is van de vermiste Gea Widurski-Vegelien (57) uit Beverwijk. Gisteravond kon de politie nog geen mededelingen doen over de identiteit van het gevonden lichaam, maar de familie van de vrouw heeft het zondagochtend bevestigd op de speciale Facebookpagina die is opgezet in verband met haar vermissing.


De vrouw werd vermist sinds 9 februari. Ze werd voor het laatst gezien bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk toen zij de GGZ-afdeling verliet om naar eigen zeggen "even een sigaretje te gaan roken". Sindsdien ontbrak ieder spoor.

Vorige weekend werd er nog een grootscheepse zoekactie opgezet. Met hulp van gespecialiseerde vrijwilligers, drones en honden werd er o.a. gezocht in het duingebied rondom Heemskerk en in Beverwijk.

Zaterdag aan het begin van de avond werd er een melding gemaakt van een gevonden lichaam in het water aan de Noordersluisweg in IJmuiden. Het lichaam is nog dezelfde avond geborgen. De familie laat op de Facebookpagina weten dat men nu "graag even rust voor de familie wil".