VELSEN-NOORD - De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een geweldsincident op donderdagmiddag 8 april in het Wijkeroogpark in Velsen-Noord.

De politie kreeg deze week informatie binnen dat er op donderdagmiddag 8 april tussen 14.00 en 15.00 uur een vrouw vanaf de Wijkeroogstraat het Wijkeroogpark in liep en vanuit het niets een onbekende man haar aanviel. Dit gebeurde op het pad richting het kanaal. Een worsteling ontstond en een hardloper kwam op het gegil af. De onbekende belager ging er direct vandoor in de richting van het buurtcentrum aan de Heirweg. De hardloper is nog tevergeefs achter de belager aangegaan en heeft zich daarna direct bekommerd om de vrouw.

De politie doet onderzoek en komt graag in contact met de behulpzame hardloper en met mensen die mogelijk iets gezien hebben op donderdagmiddag 8 april in het Wijkeroogpark.

Signalement verdachte
Van de onbekende man is het volgende signalement bekend:
- man van ongeveer 30-40 jaar oud
- hij droeg een mondkapje
- lengte ongeveer 1.65 – 1.75 m.
- sprak accentloos Nederlands
- kleding: hij droeg 8 april een ¾ witte broek, zwart t-shirt, sportschoenen en witte sokken. Ook had hij een donkere baseballpet op met de afbeelding van een bulldog.

Getuigenoproep, vragen aan het publiek
Ook andere mensen die mogelijk informatie hebben naar aanleiding van bovenstaande, worden vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de politie.
* Heeft u informatie die de politie kan helpen in dit onderzoek? Laat dan a.u.b. een bericht achter in onderstaand tipformulier of belt u met de politie via tel.nr. 0900-8844.
* Heeft u informatie, maar blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2021098304 bij. Alvast hartelijk dank!