VELSEN-NOORD - Zaterdag 27 januari vond een bedreiging plaats aan de Gildenlaan in Velsen-Noord. Hierbij werd een 44-jarige man uit de gemeente Velsen belaagd door meerdere personen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen en camerabeelden.


Toen de 44-jarige man rond 00.00 uur bij zijn auto stond, werd hij belaagd door meerdere personen. Een van deze personen heeft het slachtoffer bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat het slachtoffer in worsteling raakte met zijn belager, besloten alle verdachten te vluchten richting de Andreaweg. Hierna is de politie ingeschakeld. Het slachtoffer heeft bij het incident geen letsel opgelopen.

De politie verrichte na de melding direct een zoekslag en trof rond 00.55 uur een verdachte aan die voldeed aan het signalement. Op basis hiervan heeft de politie een 39-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Van de andere verdachten is geen duidelijk signalement bekend.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen die het onderzoek kunnen helpen. Heeft u de politie nog niet gesproken en iets gezien van de bedreiging tussen 00.00 uur en 00.15 uur of heeft u iets verdachts gezien vóór of na het incident aan de Gildenlaan? Heeft u camerabeelden? Laat het de politie direct weten via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via telefoonnummer 0800-7000 of via onderstaand tipformulier. Graag onder vermelding van zaaknummer 2024019255.