VELSERBROEK - De politie heeft vannacht in Velserbroek twee mannen aangehouden die het de politie en ambulancepersoneel bijzonder moeilijk maakten.

Het ambulancepersoneel werd opgeroepen voor een onwelwording, waarvoor ook de politie werd gealarmeerd. Eenmaal op het adres bleek er behalve het slachtoffer ook een man aanwezig die 'onder invloed van de nodige zaken was'. Hij stelde zich 'zeer agressief' op, schrijft de politie IJmond op Facebook.

Terwijl het ambulancepersoneel zich over het slachtoffer ontfermde, bleef de man agressief. "Hij liet de hulpverleners hun werk niet doen en was verbaal agressief", licht een politiewoordvoerder de gebeurtenissen toe. Zelfs meerdere waarschuwingen van de aanwezige agenten brachten hem niet bij zinnen.

Tweede agressieve man
Integendeel zelfs: toen er een tweede man 'met hetzelfde gedrag' bijkwam, werd de eerste man nog agressiever dan hij al was. "Op enig moment was de tijd van waarschuwen voorbij en zijn beide mannen door ons aangehouden", schrijft de politie.

Een woordvoerder laat weten dat beide mannen nog vastzitten en momenteel worden verhoord. "Mogelijk worden ze daarna naar huis gestuurd."