IJMUIDEN - In het onderzoek naar twee explosies in IJmuiden in de maand februari van dit jaar, heeft de recherche in Kennemerland op dinsdag 4 juni drie aanhoudingen verricht. Het gaat om twee mannen en een vrouw uit IJmuiden. Tevens vonden in diverse woningen in IJmuiden doorzoekingen plaats. Daarbij zijn onder andere gegevensdragers in beslaggenomen.

In de nacht van 23 februari op 24 februari vond een explosie plaats bij een horecabedrijf aan de Kennemerlaan in IJmuiden. Een paar dagen later op 28 februari was er een opzettelijke brandstichting bij een woning aan de Noostraat in IJmuiden. Niemand raakte daarbij gewond.

De drie verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de explosies. Ze zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met een advocaat.

Onderzoek

De districtsrecherche in Kennemerland doet intensief onderzoek naar de explosies in IJmuiden. “Het onderzoek richt zich op zowel de uitvoerders, medeplichtigen als opdrachtgevers. We gaan verder met het onderzoek en sluiten meer aanhoudingen niet uit’’ aldus de onderzoeksleider.

Melden helpt!

Heeft u informatie over dit onderzoek? En heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0800-6070 of via onderstaand tipformulier. Mocht u het eng of spannend vinden om informatie door te geven dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of van het Team Nationale Inlichtingen via 088-6617734. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen. Graag onder vermelding van zaaknummers: 2024040294 of 2024043742.