VELSEN-ZUID - Telstar heeft bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie gelijk flink uit de slof geschoten. In de eerste wedstrijd van 2021 wist de ploeg van Andries Jonker tegen NEC met 5-2 te zegevieren.

De "Witte Leeuwen" zaten eigenlijk bij rust al op rozen tegen de nummer vijf in de stand. Na ruim tien minuten profiteerde Gyliano van Velzen al van een fout van keeper Norbert Alblas en krulde de bal prachtig binnen. Telstar bleef hierna de bovenliggende partij al kroop NEC naarmate het duel vorderde iets meer uit de schulp. Net op dat moment, kort voor rust sloeg Telstar twee keer keihard toe. Na een schot van Adshead krijgt Alblas de bal niet onder controle en weet opnieuw Van Velzen de rebound te benutten en even later kopt aanvoerder Glynor Plet een voorzet van Liesdek tegen de touwen.

Na een uur spelen is het voormalig Telstar-speler Terrell Ondaan die wel wat terug doet voor de gasten, maar de thuisploeg is deze zondag niet te stuiten. Welat Cagro kan van dichtbij de 4-1 maken na goed voorbereidend werk van Fernandes en kort hierna bezorgt Dijkstra de bal bij Plet die net als Van Velzen zijn tweede van de dag mag maken. Elayis Tavsan, net als Ondaan voormalig Witte Leeuw, bepaalt uiteindelijk de eindstand op 5-2.