IJMUIDEN - De politie heeft beelden vrijgegeven van een overval op een pizzeria in IJmuiden. De overval dateert van begin november vorig jaar, maar ruim twee maanden later is er nog geen verdachte in beeld.

Het is rond 21.00 uur als de jonge overvaller het filiaal van New York Pizza aan de Kennemerlaan binnenstormt. Onmiddellijk loopt hij richting de toonbank, waar op dat moment een klant wordt geholpen. De overvaller bedreigt de aanwezigen met een hamer en duwt de klant een hoek in.

Nadat een medewerker hem zo'n vierhonderd euro uit de kassala heeft gegeven, eist de overvaller ook nog een tasje. Zodra hij zijn buit veilig heeft opgeborgen, rent hij het afhaalrestaurant. Hij vlucht richting de J.P. Coenstraat, waar hij in de auto stapt en spoorloos verdwijnt.

Gele streep
De verdachte is een lichtgetinte jongeman van circa 20 jaar oud en met een tenger postuur. Op de avond van de overval droeg hij een blauwe trainingsbroek met een gele streep. Wie de verdachte herkent of andere informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Over de vluchtauto doet de politie op dit moment geen mededelingen, maar uit een burgernetoproep van 3 november blijkt dat het om een donkere Toyota Aygo gaat waarvan het kenteken met de letters SB begint.

Zie NH Nieuws voor beeldmateriaal.