VELSERBROEK - Aan de ernstige mishandeling van een 51-jarige man gisteren in Velserbroek ging een ruzie over het gooien van sneeuwballen vooraf. Een groep van ongeveer acht jongens bekogelde de auto van de man, die hen daarop aansprak. Vervolgens werd hij meerdere keren hard getrapt.


Het slachtoffer liep daardoor letsel op aan zijn hoofd en was enige tijd buiten bewustzijn. Vanwege zijn verwondingen werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de man gaat, is niet bekend.

De politie is op zoek naar de jongeren en vraagt daarom getuigen zich te melden. De daders zijn blank en rond de 18 jaar. Een van hen droeg een opvallende rode broek. Een andere jongen viel op vanwege zijn blonde haren die aan de zijkant kort waren opgeschoren en zijn lengte van 1.90 meter.

Soortgelijk incident
In Beverwijk vond gistermiddag een soortgelijk incident plaats. Een 29-jarige man reed met zijn zoontje over de Plesmanweg, toen een grote groep jongeren sneeuwballen begon te gooien. Het 2-jarige jongetje raakte daardoor erg overstuur, waarop zijn vader besloot de auto te parkeren en de jongeren aan te spreken op hun gedrag.

Terwijl hij uitstapte, werd de man hard tegen zijn hoofd gestompt door een 15-jarige jongen uit Heemskerk. Het slachtoffer wist snel weer in zijn auto te stappen, maar het voertuig kreeg nog wel een trap na waardoor er schade ontstond. De verdachte is inmiddels aangehouden door de politie.