VELSEN NOORD - De politie heeft een 31-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident dat woensdagmiddag plaatsvond aan de Schulpweg. Een 23-jarige man uit Heemskerk raakte hierbij gewond. De politie startte direct een onderzoek. Dit leidde naar een verdachte die net over de grens in België werd aangehouden.

Rond 14.55 uur kreeg de politie een melding binnen dat een persoon in een auto beschoten was. De verdachte zou zijn weggerend. De toegesnelde agenten troffen het slachtoffer echter niet op de locatie aan. Niet veel later meldde het slachtoffer zich bij het ziekenhuis in Beverwijk. In het ziekenhuis werd hij behandeld aan zijn verwondingen. Tevens is het slachtoffer door de politie gehoord.

Aanhoudingen
De politie startte direct met het (sporen)onderzoek, bekeek camerabeelden en sprak verschillende getuigen. Dit onderzoek leidde via een ANPR-hit (een camera die de kentekens van alle voorbijrijdende voertuigen scant) naar een verdachte. Het gaat om een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte werd net over de grens in België door de Belgische politie aangehouden. De auto waarin de verdachte zat werd bestuurd door een 25-jarige man uit Beverwijk. Ook deze man is aangehouden. Zijn rol wordt verder onderzocht.

Iets gezien of gehoord?
Bij het rechercheonderzoek kan de politie de hulp van getuigen goed gebruiken. Heeft u iets gezien of gehoord wat mogelijk met dit schietincident te maken kan hebben? Weet u wat er vooraf aan het schietincident is gebeurd? Meld dit dan alstublieft. Ook wanneer u over camerabeelden bezit van bijvoorbeeld een dashcam of deurbel en deze nog niet met de politie heeft gedeeld horen we graag van u. Dit kan via onderstaand tipformulier of via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem tippen kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.